Pleier du å visualisere?

Pleier du å visualisere?

Med å visualisere, mener jeg at vi ser bilder og hendelser inni oss. Sier jeg rosa elefant, så ser du for deg en rosa elefant.
For eksempel så visualiserer sportsutøvere hvordan de skal score mål, gå fort på ski, eller ser for seg hva de gjør for å skyte ned 5 blinker med puls på 180.

Vi visualiserer mye i kunsten. Fotografer og malere ser for seg hvordan et bilde skal bli og musikere hører noter og komposisjoner inni seg. Vi fotografer ser gjennom kameraet når vi fotograferer, fokuserer på motivet, men samtidig må vi visualisere hvordan kamera ser bildet, og det ferdige bildet. Her trengs det øvelse, enten du er erfaren eller nybegynner.

Det er veldig spennende av vi kan se det som ikke finnes!

Jeg husker når jeg var liten, tenkte meg andre steder. Både steder jeg hadde vært på og ikke. For eksempel huset til besteforeldrene mine, visualisere når jeg går gjennom rommene, ser for meg detaljer og forskjellige perspektiver.
Dette gjør jeg fortsatt.

Jeg tenker at det er viktig å bruke denne egenskapen vi nok alle har. Øve på å se for deg det du ønsker deg, se det bildet du vil lage. Se for deg det du ønsker skal skje. Visualisering er en viktig faktor for at du klarer å lage de bildene du ønsker.
Det å visualiserer forbereder deg til oppgaven.

Kroatia, 2022.

Kroatia, 2022.

Previous
Previous

“Hvit” måned

Next
Next

Mellomrommene