Enkle komposisjoner

Komponerte et bilde i dag, snø og skygge med enkle linjer av skygge. Veldig enkelt bilde, men med noen spennende blåtoner. Fant motivet på slutten av gåturen jeg hadde i lunsjen. Det var noen stolper som laget de fine linjene, solen er fortsatt lav. Synes det er viktig å trene på komposisjon i det daglige, og da er mobilkamera veldig godt å ha med.
Er helt klart det jeg fotograferer mest med for tiden. Fanger små detaljer og øyeblikk.
Når jeg tenker litt mer på det så kunne jeg faktisk tenkt meg å fotografere et bryllup med bare mobilen.
Hadde nok ikke fått den vanlige duse bakgrunnen på portrettene som når jeg fotograferer med et proff kamera, men skulle fått det til. Finne de riktige bakgrunnene og fange øyeblikkene. Hadde egentlig vært en befrielse.

En annen ting med mobilkamera er at en kan redigere bildene veldig enkelt, ja og faktisk få ferdig redigerte bilder ved bruk av diverse «filter». Gir bildene forskjellige preg. Man føler seg fri til å prøve og feile, lett å manøvrere.
Fotografere alt fra landskap, portrett og detaljer tett på.

De daglige bildene jeg legger ut her på siden min er jo akkurat dette, enkle komposisjoner som jeg ikke legger så mye i. Bryr meg ikke om småfeil om jeg skal kalle det det. De er som de er, blir som de blir. Lite vindu inn til det jeg ser på små gåturer, impulsive øyeblikk og småjakt etter dagens komposisjon. Alt uten press.

IMG_1311.JPG

Her har jeg brukt appen “Hipstamatic”. Funnet meg en fin kombinasjon som gir en herlig blåfarge i skyggene.

Previous
Previous

Etter bølgen

Next
Next

Nytt ROCK Godøya bilde